Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε Microsoft και Apple οδηγεί την πρώτη σε μια κίνηση που έχει ήδη κάνει ο ανταγωνιστής, να δημιουργήσει δικά της καταστήματα λιανικής προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα της.

Για το σκοπό αυτό, η Microsoft προσέλαβε ένα έμπειρο στέλεχος της αλυσίδας Wal Mart, τον David Porter και του ανάθεσε τη θέση του Corporate Vice President για τα καταστήματα λιανικής.

Πρώτος στόχος είναι η εύρεση των κατάλληλων τοποθεσιών και στη συνέχεια η δημιουργία χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.
Σύμφωνα με αναλυτές δεν είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν τη Microsoft σε αυτήν την απόφαση.

Ο ένας, όπως προαναφέραμε είναι η παρουσία των καταστημάτων του ανταγωνισμού σε συνδυασμό με το κλείσιμο αρκετών καταστημάτων και αλυσίδων λιανικής, τα οποία η Microsoft χρησιμοποιούσε για να διαθέτει τα προϊόντα της.

Ο δεύτερος είναι η προσπάθεια της εταιρείας να αποκαταστήσει ένα σύνδεσμο με τους καταναλωτές, ο οποίος για πολλούς χάθηκε, εξαιτίας των Windows Vista.

Άλλωστε, η ανακοίνωση που συνόδευε την πρόσληψη του D. Porter έκανε ξεκάθαρο ότι ένας από τους στόχους του είναι η δημιουργία “μιας βαθύτερης σχέσης με τους καταναλωτές”.