Ο διεθνής οργανισμός Retail Banking Research (RBR), με έδρα του το Λονδίνο στην έρευνα που δημοσίευσε τον Ιούνιο του 2011 με τίτλο «Global EPOS and Self Checkout 2011» ανακήρυξε την NCR ως τον παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των λύσεων Self Checkout για τρίτη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, η NCR παραμένει σε παγκόσμιο επίπεδο ο μεγαλύτερος προμηθευτής συστημάτων Self Checkout  σε εγκατεστημένη βάση καθώς και σε αποστολές/τιμολογήσεις (shipments). Αναλυτικότερα, η NCR τιμολογεί κατά μέσο όρο 6 φορές περισσότερα συστήματα Self Checkout  σε σχέση με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της.

Επίσης, μέσα στο 2010 περίπου 67% όλων των αποστολών/τιμολογήσεων (shipments) των συστημάτων αυτών ήταν συστήματα NCR, αριθμός υπερδιπλάσιος των πωληθέντων συστημάτων όλων των υπολοίπων κατασκευαστών συγκεντρωτικά. Στην ίδια έρευνα, η RBR προβλέπει τις αποστολές/τιμολογήσεις (shipments) να αυξάνονται σε ποσοστό 14,7% σε ετήσια βάση έως το έτος 2016. Η NCR διατηρεί τα πρωτεία στο συγκεκριμένο χώρο σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2008, έτος που η RBR ξεκίνησε την κάλυψη της συγκεκριμένης αγοράς.

Επίσης διατηρεί τα πρωτεία και στις επιμέρους αγορές της Ασίας-περιοχής Ειρηνικού, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Δυτική Ευρώπη και Βόρειο Αμερική. Η NCR έχει πρόσφατα ανακοινώσει πλήθος καινοτομιών στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί, κάτω από την ομπρέλα “NCR c-tailing™ solutions“ που αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο λογισμικού, τεχνολογίας και υπηρεσιών, που παρέχουν μεγαλύτερη φιλικότητα και ομοιομορφία μεταξύ των διαφορετικών διαύλων επικοινωνίας που παρέχονται στο κατάστημα, όπως Internet, κινητές συσκευές, και τοπικά σημεία πώλησης.

Επίσης η NCR παρέχει τη δυνατότητα, μέσα από την πλατφόρμα λογισμικού NCR SelfServ Checkout Enterprise, της κεντροποιημένης διαχείρισης των συστημάτων NCR SelfServ™ Checkout σε όλα τα καταστήματα του retailer.