Η Nokia εξαγοράζει από την Siemens το υπόλοιπο 50% του μεριδίου της στη Nokia Siemens Networks, έναντι 1,7 δις. ευρώ, κάνοντάς την πλήρη θυγατρική της Nokia. Η ονομασία της Siemens θα αφαιρεθεί από τη νέα επωνυμία της εταιρείας, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, για την οποία αναμένονται εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Nokia, θα συνεχίσει να υποστηρίζει το τρέχον σχέδιο διαχείρισης της εταιρείας συμπεριλαμβανομένου σχεδίου αναδιάρθρωσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η σημερινή δομή της διαχείρισης της εταιρείας θα παραμείνει ως έχει με τον Rajeev Suri στη θέση του CEO και τον Jesper Ovesen εκτελεστικό πρόεδρο του Δ.Σ. Το επιχειρησιακό κέντρο της νέας εταιρείας θα παραμείνει στο Espoo της Φινλανδίας και θα συνεχίσει να διαθέτει ισχυρή παρουσία στη Γερμανία.

Από τα 1,7 δις. που θα καταβάλλει η Nokia, τα 1,2 δις. θα καταβληθούν σε μετρητά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ τα υπόλοιπα θα πληρωθούν σε μορφή εξασφαλισμένου δανείου από τη Siemens με ημερομηνία καταβολής ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.