Η Nokia Siemens Networks προχώρησε σε επένδυση για την απόκτηση μεριδίου στην ClariPhy Inc., μια κορυφαία εταιρεία ημιαγωγών με έδρα τις ΗΠΑ.

Η ClariPhy παρέχει προηγμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα τα οποία βελτιώνουν την απόδοση και τη χωρητικότητα των δικτύων που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση δεδομένων.

Ειδικότερα, η επένδυση της Nokia Siemens Networks υποστηρίζει την ανάπτυξη ενός μοναδικού ολοκληρωμένου chip συμπληρωματικού μετάλλου-οξειδίου ημαγωγού (complementary metal oxide semiconductor-CMOS) ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (ICs) για οπτικά δίκτυα ψηφιακής επεξεργασίας σήματος υψηλής απόδοσης (digital signaling processing DSP). Τα δίκτυα μετάδοσης υψηλής χωρητικότητας είναι ζωτικής σημασίας για την ευρυζωνικότητα, σταθερή και κινητή.

Ο όγκος των διακινούμενων δεδομένων που απαιτείται από εφαρμογές όπως τα IPTV, video on demand και cloud computing ή άλλες υπηρεσίες αυξάνει περίπου κατά 60% ετησίως. Η Nokia Siemens Networks προβλέπει ότι μέχρι το 2015 η διακίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής και μόνο θα ξεπεράσει τα 43 Exabytes, όγκος ο οποίος ισοδυναμεί με 6.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους να «κατεβάζουν» δύο ψηφιακά βιβλία κάθε μέρα.