Σε μετάπτωση του main data center στο cloud αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η OK Anytime Market.

Με τη μετάπτωση των υποδομών στο cloud η εταιρεία θα αποκτήσει την ευελιξία προσαρμογής της hardware υποδομών βάσει των αναγκών ανά πάσα στιγμή, θα πετύχει ένα ευκολότερο administration και monitoring όλης της υποδομής από τη Διεύθυνση Πληροφορικής και θα μπορέσει να ανανεώνει το παρωχημένο hardware εξοπλισμό χωρίς να χρειάζεται η μεγάλη επένδυση (CapEx) μιας λύσης On-Premises.

«Οι προκλήσεις είναι αρκετές αν αναλογιστεί κανείς πόσα σημαντικά services (πέραν των παραδοσιακών) – όπως ERP, WMS, MIS, EDI, Document Management, Fleet Management –  λειτουργούν στην εταιρεία μας. Τα Big Data και η ταχύτητα με την οποία οφείλουν να ανταποκρίνονται συγκεκριμένα services είναι ζητήματα που πολλές φορές χρειάζονται σωστό σχεδιασμό για μια cloud μετάπτωση, μιας και όταν «γυρίσει το κλειδί» από On-Premises σε cloud υποδομή, δεν υπάρχει εύκολη επιστροφή. Έχουμε επισκεφτεί αρκετές cloud εγκαταστάσεις στον ελληνικό χώρο και έχουμε κάνει σαφώς και συζητήσεις και με ξένους φορείς.

Η απόφασή μας, όμως, ήταν να προχωρήσουμε με integrator εντός Ελλάδας και το έργο ευελπιστούμε να υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017» δηλώνει στο NetFAX ο Μάριος Φίλος, Διευθυντής Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της OK Anytime Market A.E..