Η Optronics Technologies, ανέλαβε την κατασκευή του πρώτου δικτύου οπτικών ινών τεχνολογίας GPON (Gigabit Passive Optical Network), το οποίο υλοποιείται με προϊόντα της Occam Networks.

To συγκεκριμένο δίκτυο, το οποίο θεωρείται το πρώτο δίκτυο τέτοιας τεχνολογίας για τη χώρα μας, θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Νέας Μαρίνας Ρόδου και θα προσφέρει ευρυζωνικές συνδέσεις ταχυτήτων επιπέδου Gigabit στους ιδιοκτήτες και τους επισκέπτες ολόκληρου του συγκροτήματος.

Η Νέα Μαρίνα Ρόδου αποτελεί επένδυση της κατασκευαστικής εταιρίας Ιόνιος Α.Ε. η οποία βασίστηκε στην πείρα και τη γνώση της Optronics Technologies για το σχεδιασμό και την κατασκευή του δικτύου, το οποίο θα προσφέρει συνδέσεις μέσω οπτικών ινών σε περισσότερα απο 400 σημεία της μαρίνας, τόσο εντός κτηρίων όσο και στις υποδομές τροφοδοσίας και επικοινωνίας για τα σκάφη τα οποία θα ελλιμενίζονται στην μαρίνα. Η Νέα Μαρίνα Ρόδου αναμένεται να ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία της το καλοκαίρι του 2011.

Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα BLC6000 και τα CPE (customer premises equipment) της Occam Networks που διαθέτουν συνδέσεις τόσο ΙΡ όσο και αναλογικής TV. Η τεχνολογία GPON (Passive Optical Network) επιτρέπει την κάλυψη μεγάλου αριθμού χρηστών κατευθείαν μέσω οπτικών ινών προσφέροντας ταχύτητες επικοινωνίας 2,4/1,2 Gbps και περιορίζοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες σε καλωδιώσεις, αποτελώντας έτσι μια ιδανική λύση δικτύων με μεγάλη αξία προς τιμή (value for money).