Η Optronics Technologies, η οποία φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια δραστηριότητας στον χώρο των δικτύων οπτικών ινών, γνωστοποίησε τη συνεργασία της με την Occam Networks, για τη διάθεση προϊόντων τεχνολογίας GPON και Active Ethernet.

H Occam Networks (www.occamnetworks.com) με έδρα την Santa Barbara-Καλιφόρνια, σχεδιάζει και κατασκευάζει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για δίκτυα πρόσβασης Νέας Γενιάς τα οποία βασίζονται κυρίως σε τεχνολογίες οπτικών ινών GPON και Active Ethernet.

Η τεχνολογία GPON (Passive Optical Network) επιτρέπει την κάλυψη μεγάλου αριθμού συνδρομητών κατευθείαν μέσω οπτικών ινών προσφέροντας  ταχύτητα  επικοινωνίας 2,4/1,2 Gbps και περιορίζοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες σε καλωδιώσεις. Η τοπολογία PON συνδιάζει επικοινωνία σε 32 ή 64 συνδρομητές με μόνο ένα ζεύγος οπτικών ινών απο το καλώδιο κορμού του δικτύου.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι ανάγκες σε νέες επενδύσεις δικτύων κορμού που αποτελούν και τα μεγαλύτερα μήκη και πλέον το σημαντικότερο τμήμα του δικτύου επικεντρώνεται στο ακραίο δίκτυο (last mile) το οποίο απαιτεί εγκατάσταση μόνο στα τελευταία δεκάδες η εκατοντάδες μέτρα κάνοντας έτσι δυνατή την ανάπτυξη δικτύων FTTH με ιδιαίτερα οικονομικό τρόπο.

Επιπλέον η Occam Networks διαθέτει προϊόντα FTTH Active Ethernet αλλά και τεχνολογίας ADSL-VDSL για να καλύπτει τις ανάγκες σύνδεσης συνδρομητών σε υφιστάμενα δίκτυα χαλκού για υπηρεσίες triple play.