Σε συνέχεια της είδησης για τη νίκη της ΗΡ στη δικαστική διαμάχη με την Oracle (NetFax 27/8/12), η Oracle εμφανίζεται να συμμορφώνεται με την απόφαση.

Σε ανακοίνωσή της, η Oracle αναφέρει ότι: «η Oracle θα συνεχίσει να προμηθεύει με το λογισμικό της τους Itanium servers της ΗΡ για όσο διάστημα η ΗΡ συνεχίσει να διαθέτει τους Itanium. Έτσι, η Oracle θα συνεχίσει να χτίζει πάνω στις τελευταίες εκδόσεις της βάσης δεδομένων της και άλλου λογισμικού, όπως ακριβώς ορίζει η απόφαση του δικαστηρίου, όπως για παράδειγμα η έκδοση 12c της Oracle που θα είναι διαθέσιμη αρχές του 2013. Το λογισμικό της Oracle στους HP Itanium servers θα είναι διαθέσιμο βάσει του ίδιου χρονοδιαγράμματος περίπου όπως και στους Power Systems της IBM».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Αύγουστο, δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε την ΗΡ ότι βάσει συμβάσεως μεταξύ των δύο εταιρειών, η Oracle υποχρεούται να διαθέτει λογισμικό της στους Itanium servers της ΗΡ, για όση διάρκεια συνεχίσει η ΗΡ να λανσάρει Itanium servers. «Αυτά είναι σπουδαία νέα για την ΗΡ και τους πελάτες της, καθώς τους δίνει την εμπιστοσύνη ότι θα μπορούν να εγκαθιστούν τις τελευταίες εκδόσεις της σουίτας λογισμικού της Oracle στους HP Integrity Itanium based servers».