Η Otesat-Maritel εντάσσει στη γκάμα των υπηρεσιών της "On-?Demand" λύσεις ναυτιλιακού ERP λογισμικού, καθώς και σχετικές Cloud Computing υπηρεσίες.

Η Otesat?-Maritel θα παρέχει τις On-Demand εφαρμογές λογισμικού σε συνδυασμό με Cloud Computing υπηρεσίες στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, ενώ η υποστήριξη των υπηρεσιών θα γίνεται από το εξειδικευμένο Customer Care τμήμα της Otesat-Maritel, 24/7.

Σε πρώτη φάση, θα διατίθενται σύμφωνα με το μοντέλο On?Demand οι εξής εφαρμογές λογισμικού: α) Microsoft Dynamics NAV Planned Maintenance System (PMS), β) Microsoft Dynamics NAV Procurement Process Solution (PPS) και γ) Microsoft Dynamics NAV International Safety Management (ISM) Administrator, που θα μπορούν να συνδυαστούν με Cloud Computing υπηρεσίες όπως Dedicated Resources, BackUp Services, κλπ., προκειμένου να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.

Η νέα υπηρεσία προκύπτει μέσα από τη συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Fortune Technologies, η οποία αναπτύσσει ναυτιλιακές εφαρμογές ERP λογισμικού, βασιζόμενη στη πλατφόρμα Microsoft Dynamics NAV της Microsoft Inc. και την εταιρεία παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας Interworks, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών Cloud Computing Services καθώς και Managed & Outsourced Services, ενώ το ιδιόκτητο Dynamic Data Center της Interworks υπόκειται στον έλεγχο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), όντας από τις πρώτες εταιρίες του κλάδου της που υπέβαλε Πολιτική Ασφαλείας και έχει πιστοποιηθεί από τον διεθνή οργανισμό TUV.