Η Pylones Hellas εγκατέστησε και υλοποίησε έργο IP Address και DNS/DHCP Management στη WIND Hellas, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στην επιχειρησιακή συνέχεια και την υψηλή διαθεσιμότητα των δικτυακών εταιρικών υποδομών της.

H πρόκληση του έργου ήταν η διαχείριση του εκτεταμένου δικτύου που διαθέτει η WIND Ελλάς. Καθώς οι ανάγκες στα δίκτυα συνεχώς μεγαλώνουν, οι διαχειριστές, ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο και πόρους για να αντιμετωπίσουν θέματα όπως η συντήρηση, η ασφάλεια, η αξιοπιστία και η επεκτασιμότητα.

Η λύση που βρέθηκε να ικανοποιεί τις παραπάνω απαιτήσεις ήταν από την εταιρεία Infoblox, η οποία προσεγγίζει τις υπηρεσίες δικτύου (network services) σαν μία ολοκληρωμένη και ενοποιημένη πλατφόρμα, προσφέροντας απλότητα στην διαχείριση, ασφάλεια και παράλληλα βοηθώντας να μειωθεί το συνολικό κόστος απόκτησης (TCO).

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για εμάς, καθώς πετύχαμε να καλύψουμε μία έντονη ανάγκη που υπάρχει σε όλες τις εταιρείες με μεγάλα δίκτυα και υποδομές πληροφορικής» δήλωσε ο Εμμ. Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas. «Επιπλέον, η υλοποίηση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε το δίκτυο της WIND Ελλάς να είναι μπορεί να υποστηρίξει περισσότερες και πιο καινοτόμες δικτυακές υπηρεσίες».

Η πλατφόρμα Infoblox Grid, βασισμένη σε μία αρχιτεκτονική appliance, προσφέρει αυτοματισμό και ασφάλεια για όλα τα Core Network Services.

Για την υλοποίηση της λύσης, χρησιμοποιήθηκαν τα IB-1050A και IB-550A appliances, δημιουργώντας ένα Grid, στα πέντε κεντρικά σημεία παρουσίας του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο και απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.