Η Qualcomm προχωρά σε κλιμάκωση της διαμάχης με την Apple, κατηγορώντας την ότι παραβιάζει πατέντες της σε συγκεκριμένα μοντέλα iPhones και iPads.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (US ITC) να απαγορεύσει την κυκλοφορία συσκευών της Apple που ενσωματώσουν chips της ανταγωνίστριας Intel. Με αυτόν τον τρόπο φουντώνει η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρείες, παρά το γεγονός ότι η Qualcomm συνεχίζει να παραμένει προμηθευτής chips της Apple.

Σημειωτέο ότι η Apple έχει μηνύσει την Qualcomm ζητώντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους ενός δισ. δολαρίων, θεωρώντας ότι η τελευταία αξιοποιεί την κυριαρχία της στην αγορά για να απαιτεί υψηλές τιμές για τα chip της. H Αpple σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί στο μέλλον από την Qualcomm και γι’ αυτό προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την Intel.

Η Qualcomm δεν θεωρεί ότι τα chips της Intel που χρησιμοποιούνται στις συσκευές της Apple παραβιάζουν απευθείας τις πατέντες της. Αυτά που ισχυρίζεται είναι ότι η Apple παραβιάζει τις πατέντες της με τον τρόπο που τα ενσωματώνει και τα χρησιμοποιεί στις συσκευές της.