Η Ricardo Internet Hellas, μέλος του Νοτιοαφρικανικού ομίλου Naspers Media Group που έχει δραστηριοποιηθεί και στο παρελθόν στη χώρα μας μέσω της Netmed, ξεκίνησε τη λειτουργία του site δημοπρασιών και πωλήσεων Ricardo.gr.

Η Ricardo απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τελικούς χρήστες, στοχεύοντας μέχρι  το 2011 σε αξία συναλλαγών 35 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 10 άτομα με  στόχο να τα διπλασιάσει σε  μια  διετία. Στο πλαίσιο γνωριμίας με τους πελάτες της, η εταιρεία προσφέρει αρχικά κάποιες υπηρεσίες της δωρεάν, όπως τέλη αγοράς και πώλησης.

Με  αφορμή την έναρξη δραστηριότητας στην Ελλάδα, ο Heiner Kroke, Πρόεδρος του Ricardo Group, δήλωσε ότι “οι προκλήσεις της Ελλάδας όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πολύ μεγάλες. Η Ricardo Internet Hellas έχει δημιουργήσει και προσφέρει στους Έλληνες την πλέον ολοκληρωμένη και ασφαλής υπηρεσία στον τομέα της”.

Γενικός Διευθυντής της  Ricardo Internet Hellas έχει αναλάβει ο Δημήτριος Τριτάρης με πρακτική εμπειρία στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας.