Η Siemens AG κατέλαβε την κορυφαία θέση του κλάδου της στην κατάταξη του αναγνωρισμένου Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index).

Συγκεκριμένα, η Siemens κατέλαβε την πρώτη θέση της κατάταξης του κλάδου των Διαφοροποιημένων Βιομηχανιών, στον οποίο περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η 3M, η General Electric και η Toshiba. Πρόκειται για την ενδέκατη συνεχή διάκριση που λαμβάνει η Siemens από τους αναλυτές του Dow Jones για τις βιώσιμες δραστηριότητες της. Οι 86 πόντοι που συγκέντρωσε συνολικά η εταιρεία αποτελούν την καλύτερη επίδοσή της από τότε που άρχισε να λαμβάνει μέρος στη σχετική αξιολόγηση. Παράλληλα, σημειώθηκε βελτίωση σε σχέση με τα περσινά αποτελέσματα, όταν η Siemens είχε συγκεντρώσει 82 πόντους.

Πέρα από την οικονομική και κοινωνική διάσταση του ζητήματος, η Siemens εστιάζει στρατηγικά στην επέκταση του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της, βοηθώντας στη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων και στη φειδωλή και υπεύθυνη αξιοποίηση των φυσικών πόρων, οι οποίοι παρουσιάζουν μεγαλύτερη έλλειψη από ποτέ άλλοτε.

Για το χρηματοοικονομικό έτος 2011, στόχος της Siemens είναι να επιτύχει έσοδα ύψους €25 δισ. από τις πωλήσεις προϊόντων και λύσεων που περιλαμβάνονται στο Περιβαλλοντικό της Χαρτοφυλάκιο. Η Siemens εκτιμά ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου.