Στην έκθεση CeBIT 2017 θα συμμετέχει για πρώτη φορά η Softomotive, αποτελώντας μέρος της ελληνικής αποστολής.

«Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην έκθεση θέλουμε να γνωρίσουμε τους υπόλοιπους εκθέτες στο χώρο του Artificial Intelligence και του cloud, όπως και να εξετάσουμε τις δυνατότητες συνεργασιών που υπάρχουν με αυτούς» δηλώνει στο NetFAX η Δέσποινα Χαράμη, Digital Marketing Director της Softomotive.

Η Softomotive δραστηριοποιείται στο χώρο των software robotics και το κύριο προϊόν της, που θα παρουσιάσει στην έκθεση, είναι το Robotic Process Automation (RPA), «μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες τους εφαρμόζοντας έναν αυτοματοποιημένο τρόπο».

Το RPA, που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο, αποτελεί μια τεχνολογία που μιμείται την εργασία ενός χρήστη μπροστά στον υπολογιστή του. Η πλατφόρμα εγκαθίσταται κεντρικά στο δίκτυο μιας επιχείρησης, περιέχει ειδικά components που επιτρέπουν το σχεδιασμό των επιχειρηματικών διαδικασιών και software robots (bots), τα οποία τοποθετούνται στους σταθμούς εργασίας και τρέχουν αυτοματοποιημένα διαδικασίες που τις κάνουν εργαζόμενοι
 
Έτσι, για παράδειγμα, τα bots της πλατφόρμας μπορούν να εισάγουν τιμολόγια σε ένα σύστημα ERP, να δημιουργήσουν αναφορές ή να ασχοληθούν με την αποστολή αιτημάτων. Εκτός από την εξοικονόμηση κόστους, το RPA μπορεί να εκμηδενίσει τα ανθρώπινα λάθη, να επιταχύνει τις διαδικασίες, να αυξήσει τη διαφάνεια και να βελτιώσει την ευελιξία των οργανισμών στην αφομοίωση των αλλαγών.