Η Sunlight, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, η οποία σχεδιάζει, παράγει και διανέμει συσσωρευτές και συστήματα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργεια, θα προχωρήσει σε νέα επένδυση 50 εκατ. ευρώ στη Θράκη και θα δημιουργήσει 130 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Συστήματα Sunlight, Χρήστος Καρτάλης «Αυτή τη στιγμή στο Νέο Όλβιο Ξάνθης λειτουργεί ένα εργοστάσιο σύγχρονων προδιαγραφών που διαθέτει 6 μονάδες παραγωγής. Οι νέες επενδύσεις θα ενισχύσουν περαιτέρω την τοπική οικονομία και θα αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης στο εργοστάσιο από 500 εργαζόμενους  που είναι σήμερα σε 650».

Οι νέες επενδύσεις στοχεύουν σε τριπλασιασμό της παραγωγής των βιομηχανικών συσσωρευτών, στην εκκίνηση παραγωγής διοξειδίου του μολύβδου, ως πρώτη ύλη την οποία μέχρι τώρα η εταιρεία εισήγαγε και στη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα.

Σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας αλλά και της θέσης της στην παγκόσμια αγορά ο Στάθης Μπάμπαλης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε, « Το 2008 ο κύκλος εργασιών μας θα ανέλθει στα 154 εκατομμύρια ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι αύξηση της τάξεως του 45%. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το 80% αυτού του τζίρου αφορά σε εξαγωγές, εφόσον έχουμε καταφέρει να διανέμουμε τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 100 χώρες κι έχουμε πάνω από 1600 πελάτες παγκοσμίως.