Η Symantec Corp. υπέγραψε οριστική συμφωνία για την απόκτηση του τομέα identity και authentication της VeriSign, το οποίο περιλαμβάνει τις υπηρεσίες Secure Sockets Layer (SSL) Certificate Services, Public Key Infrastructure (PKI) Services, VeriSign Trust Services και την υπηρεσία VeriSign Identity Protection (VIP) Authentication Service.

Ο συνδυασμός των προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας της VeriSign και η αναγνώριση ως το πιο έμπιστο brand για online συναλλαγές μαζί με τις κορυφαίες λύσεις ασφαλείας της Symantec και το δίκτυο ευρείας διανομής, θα προσδώσουν στη Symantec τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το όραμά της για έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν απλή και ασφαλή πρόσβαση στις πληροφορίες τους από οπουδήποτε.

Ανάμεσα στους όρους της συμφωνίας περιλαμβάνεται η απόκτηση συγκεκριμένων τομέων της VeriSign από την Symantec συμπεριλαμβανομένου πλειοψηφικού πακέτου της VeriSign Japan, με τιμή αγοράς 1.28 δισ. δολάρια μετρητά.

Η συμφωνία υπόκειται στις συνήθεις εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τριμήνου που λήγει τον Σεπτέμβριο.