Σε ημερίδα που έλαβε χώρα σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα με συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας, η Syntax εγκαινίασε τη συνεργασία της με την εταιρεία TmaxSoft, παρουσιάζοντας την Tibero, την οικονομική εναλλακτική πρόταση στις λύσεις RDBMS.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Νίκος Αυξεντιάδης, πρόεδρος και συνιδρυτής της Syntax Πληροφορική, ο οποίος μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, ξεκινώντας από την ίδρυση της εταιρείας και φθάνοντας μέχρι το σήμερα, μίλησε για τις καινοτομικές τεχνολογικές λύσεις που η Syntax έφερε πρώτη στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τον Ν. Αυξεντιάδη «Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί κάθε επιχείρηση σήμερα και δη στην Ελλάδα είναι η μείωση του κόστους. Αν μπορέσουμε να δώσουμε πρόσθετη αξία στις επιχειρήσεις ελαττώνοντας το κόστος τους, διατηρώντας, ταυτόχρονα την ποιότητα, την αξιοπιστία, αλλά και τη δημιουργικότητα για την επίτευξη ακόμα περισσότερων πραγμάτων με την αρωγή της τεχνολογίας, τότε θεωρώ ότι πετύχαμε στο στόχο μας. Αυτό το σκοπό έχει και η συνεργασία μας με την TmaxSoft και τη Tibero, μια οικονομική και αξιόπιστη λύση RDBMS για επιχειρήσεις, η οποία διαθέτει ένα ευέλικτο και ξεκάθαρο licensing, TCO μειωμένο κατά 50%, μικρό κόστος υποστήριξης και εντυπωσιακό ROI (Return of Investment)…Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι ανάμεσα στους μεγάλους πελάτες της TmaxSoft που χρησιμοποιούν αποκλειστικά την Tibero περιλαμβάνονται οι Samsung, LG και Hyndai…».

Ακολούθησε βίντεο του Dr. Daeyeon Park, συνιδρυτή και τωρινού CTO της TmaxSoft, o οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας της εταιρείας του με την Syntax, παραθέτοντας, παράλληλα, μερικά από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Tibero, όπως την πλήρη συμβατότητά της με όλα τις υπόλοιπες databases της αγοράς, τη σταθερότητα και τις επιδόσεις της. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με δύο συνεδρίες, εκ των οποίων η πρώτη απευθύνονταν στο management και η δεύτερη σε DBAs, Apps Architects, και Senior IT Engineers, ενώ έκλεισε με ένα αρκετά ενδιαφέρον πάνελ με τη συμμετοχή εκπροσώπων της TmaxSoft και της Syntax.