Η uni systems ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, έργο στη Θεσσαλονίκη με τίτλο "Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας".

Το έργο αφορά την υλοποίηση συστήματος προσομοίωσης πλανηταρίου. Ειδικότερα, αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού -τόσο σε hardware όσο και σε software- για τη δημιουργία εργαστηρίων (workstations) ψηφιακών παραγωγών (έξι στο σύνολο), συστήματος αναπαραγωγής 3D αναπαραστάσεων & ειδικών εφέ και ήχου, συστήματος αποτύπωσης και παραγωγής εικόνων, συστήματος αποθήκευσης δεδομένων, δίκτυο οπτικών ινών, σύστημα ηχητικών ηχογραφήσεων, ψηφιακό προκατασκευασμένο υλικό και ένα plotter.

Το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι της Global Immersion, εταιρεία που εξειδικεύεται στις ψηφιακές παραγωγές και αναπαραστάσεις.

Μάλιστα, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας είναι το 50ο μόλις ίδρυμα που υλοποιεί το συγκεκριμένο λογισμικό παγκοσμίως.

Εκτός της uni systems, προσφορά είχε καταθέσει αρχικά και η Telmaco.

Το τίμημα του έργου ορίστηκε στα 805.149 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2009.