Η Uni Systems, επενδύοντας διαρκώς σε τεχνογνωσία, έχει αποκτήσει πλέον τη δυνατότητα να υποστηρίξει μεθοδικά την εξέλιξη του Data Center της σύγχρονης επιχείρησης, προβαίνοντας σε consolidation, στη συνέχεια σε virtualization και τέλος σε αυτοματοποίηση της υποδομής, μέχρι να φτάσει εξελικτικά να προσφέρει υπηρεσίες Cloud εκμεταλλευόμενη τα πολλαπλά πλεονεκτήματα του ανωτέρω συνδυασμού.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο δικτυακής υποδομής, η Uni Systems είναι εδώ και πολλά χρόνια Silver Partner της Cisco και πρόσφατα απέκτησε την πιστοποίηση Unified Computing System Authorized Technology Provider (UCS ATP) της Cisco, για την περιοχή της Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Παράλληλα, πρόσφατα επίσης, απέκτησε τις πιστοποιήσεις που αναδεικνύουν τις ικανότητές της να υποστηρίξει Cloud Data Center networking, όπως είναι οι DCNI (Data Center Networking Infrastructure) και DCSN (Data Center Storage Networking).

Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος Cloud Aware, η Uni Systems έχει πιστοποιηθεί ως VMWare Enterprise Partner. Επιπλέον, για τη διαχείριση και υποδομή αποθήκευσης, είναι Signature Solution Center Partner της EMC, ενώ πρόσφατα και με εφαλτήριο την ιδιότητα του UCS ATP της Cisco, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω στην διάθεση των εργαλείων διαχείρισης συστημάτων και εφαρμογών της πλατφόρμας Ionix της EMC. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στις εγκαταστάσεις της Uni Systems βρίσκεται το μοναδικό EMC Solution Center στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ένα πλήρως εξοπλισμένο Data Center που διατίθεται αποκλειστικά για τη διενέργεια παρουσιάσεων, assessments και Proof of Concept.

Με τα ανωτέρω δεδομένα και συνδυάζοντας τις πιστοποιήσεις Cisco UCS ATP, EMC Signature Solution Center και VMWare Enterprise partner, η Uni Systems είναι σήμερα η μοναδική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που είναι Virtual Computing Environment (VCE) certified. Τέλος, για την κάλυψη της διαχείρισης και την αυτοματοποίηση όλων των επιμέρους εργαλείων και για την ολοκλήρωσή τους μέσα στο Cloud, η Uni Systems είναι συνεργάτης και αποκλειστικός μεταπωλητής των εργαλείων Information Management Systems (IMS) της Unisys, ενός από τους μεγαλύτερους Integrators στον κόσμο.