Η επίσκεψη του Alain Michel, Πρόεδρου της εταιρείας Altys Technology, στην Ελλάδα σηματοδοτεί την επόμενη φάση της συνεργασίας των εταιρειών Vidavo - Altys Technology.

Η Altys Technology, εξειδικευμένη στον τομέα της εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Vidavo, με στόχο την προώθηση των τεχνολογιών και των ολοκληρωμένων λύσεων τηλεματικής στην Υγεία, που ήδη έχει αναπτύξει η Vidavo, όχι μόνο στη Ν.Αφρική αλλά και στις γειτονικές χώρες. Στη διάρκεια της 6ήμερης παραμονής του ο Alain Michel ενημερώθηκε αναλυτικά και εκπαιδεύτηκε στη χρήση των συστημάτων και εφαρμογών της εταιρίας.

Παράλληλα επισκέφθηκε χώρους, όπου είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν συστήματα τηλεϊατρικής της εταιρείας, ξεναγήθηκε από τους αρμόδιους και συζήτησε μαζί τους τις δυνατότητες που προσφέρουν τα συστήματα τηλεϊατρικής, καθώς και τα οφέλη που απολαμβάνουν από τη χρήση τους οι πολίτες, ενώ παρακολούθησε και πρακτική επίδειξη των συστημάτων σε συνθήκες καθημερινής λειτουργίας.

Μεταξύ άλλων, ο Α. Michel επισκέφθηκε το ιατρείο του Δήμου Πλατέος Ημαθίας, το οποίο υλοποιεί πρόγραμμα Tηλεϊατρικής από το 2009. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής λειτουργεί σε 17 Δήμους σε όλη την Ελλάδα και υλοποιείται με την οργάνωση και υποστήριξη της Vodafone, το συντονισμό του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, τη συμμετοχή του Ιατρικού Αθηνών ως το κεντρικό Νοσοκομείο και την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση της Vidavo.