Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσε πανευρωπαϊκό Συνέδριο στην Αθήνα για την επίδραση των απατών με χρήση καρτών πληρωμής.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης με τίτλο «Αύξηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της επίδρασης των απατών με χρήση καρτών πληρωμής σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές Επίπεδο». Όπως δήλωσε ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Visa Europe, Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία «η πρόληψη και καταπολέμηση της απάτης με κάρτες Visa μας απασχολεί πολύ σοβαρά – η αξιοπιστία μας, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, εξαρτώνται από το πόσο καλή δουλειά κάνουμε για να γίνονται οι συναλλαγές με ασφάλεια.

Και στις περιπτώσεις βέβαια όπου συμβαίνουν περιστατικά απάτης χωρίς την ευθύνη των καταναλωτών, να μην έχουν καμία επιβάρυνση. Για να προστατεύσουμε το σύστημα πληρωμών εναντίον οποιασδήποτε εγκληματικής συμπεριφοράς, χρησιμοποιούμε συστήματα για την ασφαλή διαχείριση των στοιχείων καρτών καθώς και διάφορες λύσεις ανίχνευσης απάτης». Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει οριστεί ως επικεφαλής του συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, που αποτελεί μέρος της προτεραιότητας EMPACT Cybercrime – Payment Card Fraud.