Η Vodafone Αλβανίας σύντομα θα αρχίσει να παρέχει υψηλής ποιότητας και υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικές υπηρεσίες 3G σε όλη τη χώρα.

Η εταιρεία επέλεξε τη Nokia Siemens Networks για να υλοποιήσει το δικό της 3G δίκτυο, και να βελτιώσει τις υπηρεσίες για τους χρήστες και τους επισκέπτες που κάνουν περιαγωγή στο δίκτυο. Μέσα από μια τετραετή συμφωνία, η Nokia Siemens Networks θα παρέχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες, υποστήριξη στο κατασκευαστικό μέρος, υπηρεσίες σχεδιασμού και βελτιστοποίησης του δικτύου, αλλά θα παρέχει και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και συντήρηση του δικτύου.

Η Nokia Siemens Networks θα υλοποιήσει το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης 3G της Vodafone Albania, χρησιμοποιώντας τους σταθμούς βάσης Flexi Multiradio Base Station, τους μικρότερους και ενεργειακά αποτελεσματικότερους παγκοσμίως σταθμούς βάσης Single Radio Access Network (RAN). Ο συγκεκριμένος σταθμός βάσης έχει μόλις το 20% του μεγέθους ενός συμβατικού, και καταναλώνει 70% λιγότερη ενέργεια– χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή του. Επιπλέον, η Nokia Siemens Networks θα αντικαταστήσει το υπάρχον δίκτυο GSM το οποίο διέθετε η Vodafone Αλβανίας στην χώρα.