Η Sun Microsystems Hellas προχώρησε σε αποκλειστική συνεργασία με την WestNet Distribution, συμφερόντων Π. Γερμανού, την οποία καθιστά ως αποκλειστικό Channel Development Provider (CDP) για την Ελλάδα, όπως προδιαγράφεται στο παγκόσμιο μοντέλο συνεργασιών Sun Partner Advantage.

Η WestNet Distribution έχει ανοδική πορεία στην ελληνική αγορά, καθώς ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε πέρσι στα 67,5 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί στα περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Για την Sun Microsystems σημαντικός χώρος ανάπτυξης τόσο παγκόσμια όσο και στην Ελλάδα είναι ο χώρος των X64 Servers και του Storage. Στο χώρο αυτών των συστημάτων, η Sun Microsystems Hellas στοχεύει σε ένα μερίδιο αγοράς 10% μέχρι το 2011. Ή
δη τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Sun κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα από τους X64 servers τα τελευταία 2 τρίμηνα της Sun έχουν ήδη ξεπεράσει το σύνολο των εσόδων των αντίστοιχων συστημάτων στο προηγούμενο οικονομικό έτος, ενώ η πρόβλεψη -παρά τις ιδιαιτερότητες της οικονομίας- για το σύνολο του οικονομικού έτους περιλαμβάνει νέα αύξηση των πωλήσεων κατά 48%.

Όπως δήλωσε ο Αργύρης Μπακλέζος, γενικός διευθυντής της Sun στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους είναι το καλύτερο για την εταιρεία στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η εταιρεία είναι σε ευνοϊκή θέση για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη κρίση και αυτό μπορεί να της επιτρέψει την αύξηση του market share. Στόχος της συνεργασίας είναι μια αύξηση των πωλήσεων της Sun μέχρι και 80% over and above από το κανάλι που εξυπηρετεί άμεσα η εταιρεία.

Εκπροσωπώντας την WestNet Distribution, ο Κωνσταντίνος Βερύκιος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: “Η WestNet Distribution επιβεβαιώνοντας τα στρατηγικά της πλάνα, συνεργάζεται με εταιρείες που προσφέρουν αξιόπιστες προϊοντικές λύσεις και επενδύει στη μακροπρόθεσμη προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει στο δίκτυο μεταπωλητών της. Με την σύναψη αυτής της νέας συνεργασίας, το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Sun Microsystems, γίνεται “σύμμαχος” στην εξυπηρέτηση και ενδυνάμωση του δικτύου πανελλαδικά”.