Στο μεγαλύτερο έργο εκσυγχρονισμό του Δικτύου Κορμού της τα τελευταία χρόνια προχωρά από φέτος η Wind Ελλάς, με στόχο την αύξηση της χωρητικότητας αλλά και την ποιοτική βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της.

Το έργο, με επένδυση μεγαλύτερη από 10 εκατ. ευρώ, έχει ανατεθεί στην εταιρεία Ericsson και θα υλοποιηθεί σε διάρκεια 3 ετών.

Πρόκειται για την πλέον εκτεταμένη αναβάθμιση των υποδομών μεταγωγής στα Τεχνικά Κέντρα της εταιρείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο και Καβάλα με νέες τεχνολογίες αιχμής καθώς και την ενίσχυση του Κεντρικού Δικτύου της εταιρείας πανελλαδικά με 12 νέους υπερσύγχρονους κόμβους.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε ήδη από το τεχνικό κέντρο της Wind στην Πάτρα και σταδιακά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα κέντρα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του νέου δικτύου κορμού της WIND βασίζεται σε μια απλουστευμένη μοντέρνα αρχιτεκτονική δομή για να προσφέρει όλη την απαιτούμενη λειτουργικότητα τόσο στη χρήση όσο και την υποστήριξη προηγμένων τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών προς τους συνδρομητές της.

Παράλληλα θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη και πιο απλοποιημένη λειτουργία των δικτυακών υποδομών της βελτιώνοντας τη διασύνδεση μεταξύ των τεχνικών κέντρων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα και δίνοντας τη δυνατότητα συνεχούς και ταχείας διεκπεραίωσης των λειτουργιών του δικτύου.

Ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND κ. Φώτης Κωνσταντέλλος αναφερόμενος στο έργο δήλωσε: “Ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του δικτύου κορμού μεταγωγής της Wind αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και συμβάλλει στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και υψηλής διαθεσιμότητας”.