Την κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά των managed print services (MPS) κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Xerox, σύμφωνα με μία νέα έκθεση από την εταιρεία ερευνών Quocirca. Η έκθεση αποδίδει την ηγετική θέση της Xerox στη διαρκή επέκταση και επένδυση από πλευράς της εταιρείας στην πλατφόρμα MPS, στο ασυναγώνιστο εύρος των γεωγραφικών περιοχών που καλύπτει και στην ευρύτητα και τη συνέπεια των υπηρεσιών της στο πλαίσιο μιας όλο και πιο ανταγωνιστικής αγοράς.

Η έκθεση, η οποία παρέχει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση των παρόχων, δείχνει μια ώριμη αγορά, με τα τρία τέταρτα των πολύ μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεων και το 41% των μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων να εφαρμόζουν κάποιο πρόγραμμα υπηρεσιών MPS για περισσότερο από τρία χρόνια. Επίσης, η έκθεση αναγνωρίζει τη δυνατή κληρονομιά της Xerox στον χώρο των MPS και επαινεί την ικανότητά της να προσαρμόζει και να επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της ώστε να απαντά στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της. Εκτός από την αναγνώριση της Quocirca, η Xerox κέρδισε την κορυφαία θέση σε όλες τις εκθέσεις σημαντικών αναλυτών που εκδόθηκαν για τον χώρο των MPS το 2012.

Μεταξύ των άλλων, αναδείχθηκε ηγέτιδα της αγοράς από την Gartner, Inc., και τοποθετήθηκε στο Leaders Quadrant στο 2011 Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide της εταιρείας, ενώ αναγνωρίστηκε ως ηγέτιδα και στο Managed Print Services and Basic Print Services 2012-2015 Forecast and Analysis report της IDC, καθώς και στο 2011 MPS MarketScape report της εταιρείας. Τέλος, η Xerox τοποθετήθηκε ως ηγέτιδα στην έκθεση The Forrester Wave MPS 2012.