Η Yahoo προχωράει στην εξαγορά της Qwiki, εταιρεία που έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τη μετατροπή φωτογραφιών και βίντεο σε ταινίες μικρού μήκους.

Η εφαρμογή παίρνει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ο χρήστης έχει ήδη στο iPhone και τα συνδέει για να δημιουργήσει μία ταινία μικρού μήκους, με εναλλαγές σκηνών και μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του blog AllThingsD, η Yahoo κατέβαλε 50 εκατ. δολ. για την εξαγορά. Η διαφορά της Qwiki με άλλες ανάλογες mobile εφαρμογές, όπως το Twitter Vine και το Facebook Instagram στο ότι χρησιμοποιεί το ήδη υπάρχον υλικό από τη συσκευή του χρήστη.

Η εξαγορά αυτή είναι η τρίτη για την Yahoo από τον Μάιο, οπότε και εξαγόρασε το Tumblr, έναντι 1,1 δις. δολ., ενώ την τελευταία εβδομάδα εξαγόρασε και την Bignoggins Productions, εταιρεία ανάπτυξης mobile εφαρμογών.

Τέλος, εξαγόρασε και την Xobni, εταιρεία παροχής προϊόντων διαχείρισης επαφών, που βοηθούν τους χρήστες να βρίσκουν πληροφορίες για τα emails, τα SMS και τα τηλέφωνα που έχουν ανταλλάξει στο παρελθόν.