Την Black Friday του 2013, η εταιρεία Target δέχθηκε ψηφιακή επίθεση και απώλεσε τα δεδομένα 61 εκατ. πελατών. Η εισβολή πραγματοποιήθηκε μέσω phishing στα συστήματα προμηθεύτριας εταιρείας, με αποτέλεσμα να μολυνθούν και τα συστήματα της Target.

Οι hackers κατέληξαν να φτάσουν στο σύστημα POS της εταιρείας λιανεμπορίου, ακόμα και σε εκείνα που δεν ήταν απευθείας συνδεδεμένα με το Internet. Senior Group Manager της Target την εποχή εκείνη ήταν ο Bryce Austin, ο οποίος αξιοποίησε την εμπειρία τους από την μεγαλύτερη hacking επίθεση της εποχής στο συμβουλευτικό του έργο για θέματα ψηφιακής ασφάλειας, μέσω της εταιρείας TCE Strategy. O Bryce θεωρείται ηγετική προσωπικότητα σε θέματα τεχνολογίας και κυβερνο-ασφάλειας, έχοντας πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας σε υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης (όπως CIO και CISO) καθώς και συμμετοχή σε Δ.Σ. εταιρειών διαφόρων κλάδων.

Μην χάσετε την παρουσίαση του Bryce για το «φαινόμενο του στρουθοκαμηλισμού» στο 4th Information Security Conference. Γιατί, σε ένα περιβάλλον όπου κάθε οργανισμός είναι δυνητικός στόχος των hackers, αυτοί που μπορούν να δώσουν τις πραγματικές διαστάσεις επίκαιρων θεμάτων ψηφιακής ασφάλειας είναι αυτοί που παραδέχονται ότι έχουν δεχτεί επίθεση!