Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα κινείται τον Μάρτιο στις 88,1 μονάδες (από 86,9 μονάδες τον Φεβρουάριο), στο υψηλότερο σημείο του από τον Οκτώβριο του 2009. Βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών σημειώνεται τον Μάρτιο στη Βιομηχανία και το Λιανικό Εμπόριο, ενώ αντίθετα, το κλίμα επιδεινώνεται στις Υπηρεσίες και περισσότερο στις Κατασκευές.

Όσον αφορά την Πληροφορική και την Ανάπτυξη Λογισμικού, ήπια ανοδικά κινούνται οι επιχειρηματικές προσδοκίες στους τομείς αυτούς, όπου ο σχετικός δείκτης διαμορφώνεται στις 60,9 μονάδες, υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή του τιμή (47,5). Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα δραστηριότητα σημειώνουν πτώση 10 μονάδων, με το σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις -38 μονάδες, ενώ και στις εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση, το σχετικό ισοζύγιο επίσης αποκλιμακώνεται ελαφρά (στις -21 από -17 μονάδες).

Τις εξελίξεις αυτές αντισταθμίζουν οι ευνοϊκότερες προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση, όπου ο σχετικός δείκτης ανακάμπτει, ύστερα από μία τριετία, σε θετικά επίπεδα (+7 από –17 μονάδες). Στα υπόλοιπα μεγέθη, σημειώνεται περαιτέρω άμβλυνση των αρνητικών προβλέψεων της απασχόλησης του κλάδου (-3 από -21 μονάδες ο δείκτης) και εξομάλυνση του αποπληθωριστικού επιπέδου του δείκτη στις προβλεπόμενες τιμές (-34 από -59).

Τέλος, και πάλι το 1/5 των επιχειρήσεων δηλώνει απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, ενώ από ένα 32% επισημαίνει αμφότερες την ανεπάρκεια ζήτησης και κεφαλαίων κίνησης ως τα βασικότερα προσκόμματα στην ομαλή δραστηριότητά του και το 1/10 των επιχειρήσεων τη δύσκολη τρέχουσα συγκυρία.