Κατά 26% αυξήθηκαν οι παραγγελίες (σε τεμάχια) των 3D Printers το 2016 και κατά 18% τα έσοδα της αγοράς, όπως καταγράφει το IDC Worldwide 3D Printer Shipment Tracker.

Η ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς 3D Printing συνεχίζεται, με τη μεγαλύτερη πληθώρα επιλογών υλικών και τεχνολογίας να οδηγούν στην εισροή περισσότερων επενδύσεων και σε μεγαλύτερη αξιοποίηση του ήδη εγκαταστημένου εξοπλισμού. Οι αναλυτές της IDC  προβλέπουν διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης σε βασικές τεχνολογίες 3D printing (FFF/FDM, SLA και Powder-bed Fusion). Ειδικά, δε, για τις συσκευές τεχνολογίας FFF/FDM και στερεολιθογραφίας, η IDC προβλέπει έως και 30% ανάπτυξη  σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (2015-2016).

Από γεωγραφικής απόψεως, η μεγαλύτερη ανάπτυξη στις παραγγελίες 3D printers παρατηρείται στις περιοχές Ασίας / Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας), Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής & Αφρικής. Οι Κινέζοι κατασκευαστές – όπως οι Flashforge, XYZ Printing και Tiertime – που διαθέτουν στην αγορά τους low-end FFF/FDM printers, απορροφούν περισσότερο από το 30% των παραγγελιών, ωστόσο κάνουν λιγότερο από το 5% του παγκόσμιου τζίρου. Από την άλλη οι Stratasys και 3D Systems απορροφούν μόλις το 6% των παραγγελιών, ωστόσο δεσμεύουν πάνω από το 30% του συνολικού τζίρου της αγοράς.