Με στόχο την καλύτερη προσέγγιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Cisco αποφάσισε να ενσωματώσει τις υπηρεσίες και τα τμήματα του Linksys Small-Business Channel Partner Program στο Cisco Channel Partner Program.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την πλήρη ενσωμάτωση των προϊόντων Linksys Business Series στην οικογένεια Cisco SMB.

Περισσότεροι από 20.000 συνεργάτες της Linksys παγκοσμίως θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Cisco Channel Partner Program. Προκειμένου να εξασφαλίσουν συνεχή πρόσβαση σε πόρους και εργαλεία, τα μέλη του Linksys
Partner Connection (LPC) έχουν τη δυνατότητα έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2008 να γίνουν Cisco Registered Channel Partners.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη για τους συνεργάτες είναι ότι με τη συγχώνευση των δύο προγραμμάτων ενοποιούνται οι τζίροι που προέρχονται από πωλήσεις προϊόντων Cisco και Linksys, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Η επέκταση του προγράμματος Συνεργατών SMB δεν επηρεάζει τις πωλήσεις της Linksys. Η Linksys θα παραμείνει τμήμα της Cisco, επιφορτισμένο με την ανάπτυξη λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών και θα πωλούνται σε καταστήματα λιανικής και online.