Ο Δείκτης Κλίματος των επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών το β’ τρίμηνο 2010 διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στις 68,3 μονάδες από 71,5 το προηγούμενο τρίμηνο, συνεχίζοντας την καθοδική του πορεία.

Ο Δείκτης συνεχίζει να σημειώνει ιστορικά τη χαμηλότερη επίδοση για τρίτο συνεχές τρίμηνο, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ.

Στις Υπηρεσίες ΤΠΕ σημειώνεται άνοδος, μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα πτώσης.

Στο Λιανικό Εμπόριο εμφανίζονται έντονα πτωτικές τάσεις και η απαισιοδοξία ενισχύεται. Αντίστοιχα, στη Βιομηχανία ΤΠΕ υπάρχει μικρή βελτίωση των προσδοκιών. Παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημειώνει ιστορικά χαμηλό ρεκόρ.

Ο τομέας ΤΠΕ δε διαφοροποιείται από τη γενική εικόνα της οικονομίας, καθώς στους περισσότερους κλάδους οι επιχειρηματικές προσδοκίες στην Ελλάδα είναι δυσμενείς και επιδεινώνονται διαρκώς (πηγή: ΙΟΒΕ).

Τα νέα φορολογικά και δημοσιονομικά μέτρα εντείνουν την απαισιοδοξία και απαιτείται χρόνος προσαρμογής στις νέες συνθήκες ώσπου να εξαλειφθούν οι ανασφάλειες που έχουν δημιουργηθεί όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας και τα νέα εργασιακά δεδομένα.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη μετά από δύο τρίμηνα συνεχούς ανόδου διαφαίνονται τάσεις σταθεροποίησης.