Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, εμφανίστηκε να ρίχνει ευθύνες στην ΕΕΤΤ για το θέμα του VDSL, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «προσπαθούμε να δώσουμε VDSL εδώ και δύο χρόνια.

Επενδύσαμε κατασκευάζοντας ένα δίκτυο από το οποίο θα ωφεληθούν όχι μόνο οι πελάτες του ΟΤΕ, αλλά και οι πελάτες όλων των παρόχων. Δυο χρόνια τώρα οι επενδύσεις αυτές παραμένουν αναξιοποίητες, και καθηλωμένοι από τη Ρύθμιση είχαμε «παγώσει» οποιαδήποτε νέα επένδυση στον τομέα. Είναι ντροπή για την Ελλάδα να μένει ουραγός στο γρήγορο internet, πόσο μάλλον όταν εδώ και δυο χρόνια διαθέτει υποδομές για το αντίθετο».

Αναφερόμενος στους ανταγωνιστές, τόνισε ότι «η ΕΕΤΤ με την τελευταία της Απόφαση ρύθμισε εκ των προτέρων (ex ante) τις τιμές μας και αποφάσισε ότι δεν δημιουργούν πρακτικές συμπίεσης περιθωρίου κέρδους. Έχουν όλα τα εφόδια ώστε να μας ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις χωρίς να χρειαστεί να κάνουν επενδύσεις. Ας το κάνουν αντί να προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα πίσω. Να σημειώσω ενδεικτικά ότι θα μπορούσαν, με μόλις 1 εκατ. ευρώ ο καθένας, να βάλουν VDSL στα αστικά κέντρα».

Για τη στρατηγική του ΟΤΕ δήλωσε ότι «η πελατοκεντρικότητα δεν είναι για μας μία απλή λέξη. Με το motto «Μαζί, είμαστε ένα» παρουσιάσαμε την καινούργια εταιρική επικοινωνία του ΟΤΕ αναλαμβάνοντας μία δέσμευση: η καθημερινότητα των πελατών να γίνεται για μας έμπνευση».