Μέχρι το τέλος του 2011 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κοινή άσκηση Ε.Ε. και Η.Π.Α., στόχος της οποίας θα είναι ο καλύτερος συντονισμός ενεργειών σε περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων.

Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση της επιτρόπου Cecilia Malmstrom, η οποία είναι αρμόδια για θέματα κυβερνοεγκλήματος και της Janet Napolitano, γραμματέα της υπηρεσίας US Homeland Security.

Ενώ, οι Η.Π.Α. κάνουν ασκήσεις απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις εδώ και αρκετά χρόνια, η Ε.Ε. έκανε την πρώτη της άσκηση με την ονομασία Cyber Europe, το 2010. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν από κοινού καλές πρακτικές, τόσο για τις κυβερνητικές υπηρεσίες όσο και για επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Οι τομείς στους οποίους θα εστιάζουν οι ασκήσεις είναι ασφάλεια βιομηχανικών συστημάτων παροχής ύδατος και ενέργειας, αντιμετώπιση botnets και βελτίωση της ανθεκτικότητας και αξιοπιστίας του Internet. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας. Για το θέμα αυτό πρόκειται να λάβει χώρα και ένα συνέδριο στη Sillicon Valley στο τέλος του τρέχοντος έτους.