Την ανώτερη διάκριση για τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας κατέκτησε ο ΟΤΕ σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index), στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης.

Ο ΟΤΕ βραβεύτηκε στην ανώτερη κατηγορία «PLATINUM» για τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί διαχρονικά και τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει στους τέσσερις βασικούς πυλώνες κοινωνία, περιβάλλον, εργαζόμενοι και αγορά. Σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη ο ΟΤΕ ξεχώρισε το 2012 ανάμεσα σε 14 εταιρείες στη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων τους.

Ο ΟΤΕ έλαβε επιπλέον και τον έπαινο «Best Progress PLATINUM award» για την εξαιρετική πρόοδο που σημείωσε τον τελευταίο χρόνο σε σχέση με την προηγούμενή του αξιολόγηση. Ολοκληρωμένα προγράμματα για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας με μεγάλη χρονική διάρκεια και συνέπεια, αποτελούν και οι Υποτροφίες που δίνονται από τον ΟΤΕ και την Cosmote κάθε χρόνο, έχοντας έως σήμερα υποστηρίξει περισσότερους από 380 νέους φοιτητές.

Επίσης για δεκατέσσερα χρόνια ο ΟΤΕ και η Cosmote έχουν υποστηρίξει περισσότερες από 35 μη κυβερνητικές οργανώσεις για το παιδί, με πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Τέλος, ο ΟΤΕ ανέλαβε επικεφαλής στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα LiveCity.