Η Oracle ανακοίνωσε μια νέα διεθνή κορυφαία επίδοση απόδοσης στη συγκριτική δοκιμή (benchmark) TPC-C για την Oracle Database 11g σε servers Sun SPARC με τεχνολογία CMT και λειτουργικό σύστημα Sun Solaris.

Αυτό το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός Oracle-Sun επιτυγχάνει υψηλότερη ταχύτητα από την IBM DB2 που εκτελείται στον κορυφαίο server της IBM, Power 595. Στη συγκριτική δοκιμή Oracle-Sun χρησιμοποιήθηκε ένας καινοτόμος συνδυασμός των ταχύτατων servers CMT της Sun για τη λειτουργία της βάσης δεδομένων, μαζί με τη νέα τεχνολογία Flash της Sun για επιτάχυνση του εσωτερικού ρυθμού μεταφοράς δεδομένων (I/O).

Χάρη στη λύση Oracle Real Application Clusters, η Sun και η Oracle μπόρεσαν να επεκτείνουν την απόδοση σε ένα σύμπλεγμα αποτελούμενο από 12 κόμβους Sun
SPARC Enterprise T5440.  Η λύση Oracle Real Application Clusters χρησιμοποιείται σε περιβάλλον παραγωγής από χιλιάδες πελάτες, προσφέροντας διαφανή επέκταση για πραγματικές επιχειρηματικές εφαρμογές. Με αυτή τη συγκριτική δοκιμή, η Oracle και η Sun έγιναν οι πρώτοι προμηθευτές που επιτυγχάνουν τη διεθνή κορυφαία επίδοση απόδοσης TPC-C χρησιμοποιώντας τεχνολογία Flash Storage.

Χρησιμοποιώντας τη συστοιχία Sun Storage F5100 Flash Array, η Oracle και η Sun κατάφεραν να  πραγματοποιήσουν τη διεθνή κορυφαία επίδοση απόδοσης χρησιμοποιώντας οκτώ φορές λιγότερο εξοπλισμό σε σχέση με αυτόν που χρησιμοποίησε η IBM για τη μεγαλύτερη συγκριτική δοκιμή της. Η διαμόρφωση
Oracle-Sun κατανάλωνε τέσσερις φορές λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τη διαμόρφωση της IBM, παρά το γεγονός ότι έτρεχε 26% ταχύτερα. Η συγκριτική δοκιμή Oracle-Sun επέδειξε 16 φορές καλύτερους χρόνους απόκρισης συναλλαγών σε σχέση με τη συγκριτική δοκιμή της IBM. Η Oracle Database 11g σε περιβάλλον Solaris 10 πέτυχε κορυφαία απόδοση με 7,7 εκατομμύρια tpmC (συναλλαγές ανά λεπτό) με κόστος 2,34/tpmC δολάρια.

Η Oracle κατέχει τώρα την κορυφαία επίδοση TPC-C και στις δύο βασικές κατηγορίες – απόδοση(1) και τιμή/απόδοση.