Το Athens Tech College, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης στον ψηφιακό κλάδο, συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology) για την πραγματοποίηση εργαστηρίων εκμάθησης κώδικα προγραμματισμού για παιδιά, με έμφαση στα κορίτσια, ηλικίας 12-17 χρονών.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, 50 μαθήτριες από σχολεία της Αττικής και άλλων Δήμων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του ψηφιακού προγραμματισμού και να πάρουν βασικές αρχές χειρισμού. Οι νεαρές προγραμματίστριες θα ξανασυναντηθούν τον Σεπτέμβριο σε μια «γιορτή για τον κώδικα». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από το κολλέγιο BCA στην Αθήνα.

Εκεί, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη της Goοgle και κατόπιν αφού χωριστούν σε ομάδες υπό την καθοδήγηση ειδικών, θα διαγωνιστούν και θα προσπαθήσουν να επεξεργαστούν μια δημιουργική ιδέα που θα μπορούσε να γίνει εφαρμογή. Η πιο καινοτόμος ιδέα που θα την επιλέξει ειδική Επιτροπή, θα λάβει την υποστήριξη επαγγελματιών προγραμματιστών ώστε να γίνει πραγματικότητα. Η καμπάνια θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.