Αύριο Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά στα 140 χρόνια λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης -στις 10.25πμ- θα χτυπήσουν μαθητές και μάλιστα παιδιά που διακρίθηκαν στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Αφού κηρύξουν την έναρξη της συνεδρίασης, τα παιδιά, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες  μαθητικές τους επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο  του εκπαιδευτικού  προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece,  «Εικονική Επιχείρηση».
Πρόκειται για τις βραβευμένες ομάδες «Smileybin» (Γυμνάσιο Αλωνίων, έχει αναπτύξει ένα έξυπνο κάδο ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες), «Mapp» (Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, έχει αναπτύξει εφαρμογή για κινητά, με στόχο την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας).

«Εpeikon» (Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, έχει αναπτύξει ένα συνδυασμό για κινητά και cardboard VR γυαλιών που μεταφέρει εικονικά τους χρήστες στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα) και «Κalymnos Climbing Escape» (1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, για την ανάπτυξη ιστοσελίδας που αναδεικνύει με πρωτοποριακό και ιδιαίτερο τρόπο το γεγονός ότι η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πρώτο προορισμό αναρρίχησης παγκοσμίως). Σκοπός της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι να επιβραβευθούν  οι μαθητές και οι μαθήτριες για την εξαιρετική τους πορεία στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να ενθαρρυνθούν κι άλλα παιδιά στην Ελλάδα να ακολουθήσουν.