Οι παραγγελίες της αγοράς personal and entry-level storage (PELS) άγγιξαν τα 68,5 εκατ. το 2015, μειωμένες κατά 9,2% ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC.

Η αξία των ετήσιων παραγγελιών μειώθηκε κατά 15,1% στα 5,4 δις. δολ., ενώ οι παραγγελίες του δ’ τριμήνου παρουσίασαν μείωση του 6,8% στα 19,1 εκατ. Η αξία τους μειώθηκε και αυτή κατά 12,6% στα 1,5 δις. Οι συσκευές προσωπικής αποθήκευσης συνέχισαν να αντιπροσωπεύουν το 99% της συνολικής αγοράς, ενώ η συρρίκνωση στην αγορά PELS έχει επηρεάσει αρνητικά τον κλάδο entry-level αποθήκευσης για όλο το 2015. Οι παραγγελίες στον τομέα αυτό – που εστιάζει κυρίως στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – μειώθηκαν κατά 2,5% ετησίως το 2015.

Οι παροχές PELS με υψηλότερες δυνατότητες χωρητικότητα συνέχισαν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς καθώς ο έντονος ανταγωνισμός στις τιμές έκανε τα προϊόντα πιο προσιτά οικονομικά. Οι πάροχοι HDD (hard disk drive) συνέχισαν να κυριαρχούν στην αγορά προσωπικής αποθήκευσης (με 80% του μερίδιο units) και κέρδισαν επιπλέον μερίδιο παραγγελιών  στην αγορά entry-level (26% του μεριδίου units). Τα USB παρέμειναν ο πιο δημοφιλής τύπος συσκευής αποθήκευσης στην αγορά PELS καθώς οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς ξεκίνησαν να διαθέτουν προϊόντα με USB Type-C connectors.