Σύμφωνα με την IDC, οι παραγγελίες PC στην περιοχή EMEA συνέχισαν την καθοδική τους πορεία κατά το δ’ τρίμηνο του 2012, εξαιτίας της μειωμένης καταναλωτική ζήτηση και των μειωμένων δαπανών, οδηγώντας της αγορά σε συνολική μείωση 10,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

Οι συνολικές πωλήσεις για το 2012 διαμορφώθηκαν στα 105,6 εκατ., σημειώνοντας συνολική μείωση 1,6%. Οι παραγγελίες φορητών υπολογιστών παρέμειναν και αυτές μειωμένες κατά 0,8%, ενώ τα desktops παρουσίασαν μείωση 2,9%. Στη Δυτική Ευρώπη, οι πωλήσεις παρέμειναν περιορισμένες από τη συνεχιζόμενη μειωμένη καταναλωτική ζήτηση, παρά την Χριστουγεννιάτικη περίοδο και το λανσάρισμα των Windows 8, οδηγώντας σε μείωση στην περιοχή 12,5%.

Στις Σκανδιναβικές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα αποτελέσματα ήταν πιο ενθαρρυντικά, ενώ στη Νότια Ευρώπη συνεχίστηκε η μειωμένη ζήτηση λόγω την έντονης οικονομικής κρίσης και της στροφής στις οικονομικότερες συσκευές, όπως τα tablets και τα τηλέφωνα. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη επικράτησε το ίδιο σκηνικό με τη Νότια Ευρώπη, εξαιτίας κυρίως των αποθεμάτων στη Ρωσία, σημειώνοντας μείωση 13,6%, ενώ στη Μέση Ανατολή και την Αφρική η μείωση διαμορφώθηκε στο 0,6%.

Αναφορικά με τους κατασκευαστές, η HP βρέθηκε στην πρώτη θέση με ιδιαίτερα υψηλό μερίδιο αγοράς στη Μέση Ανατολή, ενώ η Lenovo ακολούθησε στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 11,1%. Ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα, η Acer και η Asus. Τέλος, η Dell επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την επιβράδυνση των εταιρικών ανανεώσεων.