Οι παραγγελίες Η/Υ παγκοσμίως ανήλθαν το β’ τρίμηνο του 2016 στα 64,3 εκατ., μειωμένες κατά 5,2%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Gartner.

Αυτό αποτελεί το 7ο κατά σειρά τρίμηνο που οι παραγγελίες Η/Υ παρουσιάζουν μείωση, ωστόσο οι αναλυτές της Gartner αναφέρουν ότι η αγορά παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Και ενώ η ψηφοφορία υπέρ του Brexit δεν είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο στις παγκόσμιες πωλήσεις Η/Υ, η Gartner προβλέπει ότι το Brexit μπορεί να προκαλέσει αβεβαιότητα, όχι μόνο νομισματικά, αλλά και σε ολόκληρη την οικονομία εκτός Ευρώπης. Η Lenovo για 7ο συνεχόμενο τρίμηνο παρέμεινε πρώτη στις παραγγελίες, παρά την ετήσια μείωση που παρουσίασε κατά 2,2%.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία παρουσίασε διψήφια αύξηση στην αγορά mobile Η/Υ στις Η.Π.Α., ενώ η περιοχή EMEA συνέχισε να αποτελεί πρόκληση, λόγω υψηλών αποθεμάτων. Από τη δεύτερη θέση, η HP επέστρεψε σε θετική τροχιά μετά από 4 συνεχόμενα τρίμηνα μειώσεων, ενώ ακολουθεί η Dell που αναπτύχθηκε ταχύτερα από το μέσο όρο της αγοράς σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Οι παραγγελίες mobile Η/Υ αυξήθηκαν σε όλες τις περιοχές εκτός από την EMEA, ενώ οι  παραγγελίες desktop μειώθηκαν στις περισσότερες.