Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Gartner, οι παραγγελίες PC παγκοσμίως άγγιξαν, κατά το γ’ τρίμηνο του χρόνου, τα 87,5 εκατ., μειωμένα κατά 8,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Στην πρώτη θέση των κατασκευαστών βρέθηκε, για πρώτη φορά, η Lenovo, αυξάνοντας το μερίδιό της στο15,7%, ενώ η HP βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με μερίδιο αγοράς 15,5%. Η Dell βρέθηκε στην Τρίτη θέση, παρά την μεγάλη μείωση που παρατηρήθηκε στις παραγγελίες της, που όμως δεν επηρεάστηκαν από  το λανσάρισμα των Windows 8, καθώς επικεντρώνεται κυρίως στην επαγγελματική αγορά. Στις Η.Π.Α. οι παραγγελίες έφτασαν τις 15,3 εκατ., μειωμένες κατά 13,8%, με την HP να διατηρεί την πρώτη θέση, παρά την μείωση που 19,3% που παρουσίασαν οι παραγγελίες της.

Η Lenovo, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ήταν η μοναδική από τους 5 πρώτους που αύξησε τις παραγγελίες της, ενώ οι Acer και Toshiba μειώθηκαν σημαντικά, κυρίως λόγω του δυσμενούς καταναλωτικού κλίματος. Οι παραγγελίες στην περιοχή EMEA έφτασαν τα 25,8 εκατ., μειωμένες κατά 8,7%, συγκριτικά με την περυσινή χρονιά, ενώ στη Δυτική Ευρώπη σημειώθηκαν χαμηλές πωλήσεις σε όλες τις χώρες, καθώς οι πωλητές λιανικής μείωσαν τα αποθεματικά των προϊόντων Windows 7, αναμένοντας το λανσάρισμα των Windows 8.

Όσον αφορά τους κατασκευαστές, η HP διατήρησε την πρώτη θέση, ενώ η Lenovo, που βρέθηκε στη δεύτερη, σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση κατά το γ’ τρίμηνο. Στη περιοχή Ασία/Ειρηνικός οι παραγγελίες άγγιξαν τα 31,3 εκατ., μειωμένες κατά 5,6%, ενώ στη Λατινική Αμερική έφτασαν τα 9,7 εκατ., μειωμένα κατά 6,2%.