Ένα μεγάλο έργο μετάπτωσης στο cloud, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο στο e-food.gr, μέλος του ομίλου Delivery Hero, ο οποίος δραστηριοποιείται σε 38 χώρες.
Στόχος του e-food.gr είναι να αξιοποιήσει βέλτιστα τις υποδομές που προσφέρουν οι διεθνείς πάροχοι υπηρεσιών cloud (Google Cloud και Amazon cloud), ώστε να ελαχιστοποιήσει το downtime, να κάνει εξοικονόμηση πόρων, να ενισχύσει την ασφάλεια και τις επιδόσεις των υπηρεσιών που προσφέρει, εκμεταλλευόμενο, παράλληλα, την ευελιξία που προσφέρει το cloud όσον αφορά την κατανάλωση υπολογιστικής ισχύος. Στόχος του έργου είναι να μεταφερθούν σταδιακά όλες οι υφιστάμενες πληροφοριακές υποδομές στο cloud. Ήδη στο πλαίσιο του έργου έχει μεταφερθεί στο Google cloud ένα μέρος των υποδομών (όπως οι API servers κι ένα μέρος των databases), ενώ αυτήν την περίοδο τρέχει η φάση evaluation του Amazon cloud.
Το έργο υλοποιείται με βάση τις κοινές πρακτικές που ακολουθεί ο όμιλος στα IT Projects, ενώ το e-food.gr θα εκμεταλλευτεί τις συμφωνίες που έχει συνάψει ο Όμιλος με τους διεθνείς παρόχους υπηρεσιών cloud, για να πάρει καλύτερες τιμές. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το e-food.gr προσφέρει 24ώρες υπηρεσίες, έχει πολύ σημασία να μην υπάρχει downtime κατά τη διάρκεια του έργου και γι’ αυτό το λόγο η υλοποίηση γίνεται με πολλά τεστ και σενάρια μετάπτωσης από το παλιό σύστημα. To έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του επόμενου έτους, με τον προϋπολογισμό του να είναι της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.