Μετά τα άσχημα νέα για τις επενδύσεις σε servers έρχεται και η σειρά του storage. Σύμφωνα με την IDC, το 1ο τρίμηνο του 2009 οι πωλήσεις αποθηκευτικού χώρου μειώθηκαν κατά 18,2% και διαμορφώθηκαν στα 5,6 δις δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι ο ρυθμός μείωσης είναι αυξημένος σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2008, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι είτε έχουμε φτάσει σε μια κορυφή ή υπάρχει ακόμα δρόμος προς αυτή.
Παρά τη μείωση του τζίρου, η συνολική χωρητικότητα των αποθηκευτικών μονάδων ήταν αυξημένη κατά 14,8 ποσοστιαίες μονάδες στα 2,146 PB που σημαίνει παράλληλα και μείωση στην τιμή κόστους ανά μονάδα αποθήκευσης.

Στις εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης ηγετική θέση έχει η EMC με ποσοστό 20,7% και μερίδιο από τα έσοδα 871 εκατ. δολάρια. Οι HP και IBM καταλαμβάνουν με μικρή διαφορά τη 2η και 3η θέση με ποσοστά 11,5% και 11,3% αντίστοιχα. Οι τρεις πρώτες εταιρείες έχουν απώλειες στα μερίδια αγοράς τους εν αντιθέσει με τις Dell  και Hitachi, οι οποίες βρίσκονται σε 4η και 5η θέση αντίστοιχα με αυξημένα μερίδια. Την πεντάδα κλείνει η NetApp με σταθερό μερίδιο αγοράς.