Με μια προσφορά που θα διαρκέσει μόλις 3 ημέρες, μέχρι και τις 16 Μαΐου, η Vodafone διαθέτει δωρεάν πέντε από τις κορυφαίες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ακόμα και για προγράμματα συμβολαίου με πάγιο 45 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην προσφορά περιλαμβάνονται τα iPhone 3G, BlackBerry Storm, Nokia 5800, Samsung Omnia και LG Arena και αφορά σε πελάτες που θα αποφασίσουν να διακόψουν το συμβόλαιο τους με μια από τις ανταγωνίστριες εταιρείες. Με αυτήν την προσφορά, ο πελάτης επωφελείται τόσο από τη συσκευή που αποκτά όσο και από το γεγονός ότι διατηρεί το παλιό του νούμερο. Το κόστος της διακοπής, όταν αυτό υπάρχει βάσει του εκάστοτε συμβολαίου, επιβαρύνει τον πελάτη. Ως εκ τούτου το μέγιστο όφελος από την προσφορά προκύπτει για πελάτες άλλων εταιρειών που βρίσκονται κοντά ή έχουν ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης του συμβολαίου τους και δεν επιβαρύνονται με κάποιο πέναλτι.

Επίσης σε περίπτωση οικογενειακών προγραμμάτων δωρεάν συσκευή δικαιούται μόνο η βασική σύνδεση. Στη σκακιέρα του ανταγωνισμού, η Vodafone κάνει μια “επιθετική” κίνηση, προκειμένου να διευρύνει το μερίδιο της σε συνδέσεις συμβολαίου, οι οποίες σε περιόδους αστάθειας εξασφαλίζουν προϋπολογιζόμενα έσοδα. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι από την κεντρική σελίδα του site της Vodafone Ελλάδας απουσιάζει το iPhone 3G. Αυτό ίσως σημαίνει ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι πλέον εμπορική προτεραιότητα, άλλωστε αναμένεται η νέα του έκδοση, ενώ τη θέση του στην κορυφή της δημοσιότητας φαίνεται να παίρνει το Storm της Blackberry.