Όπως είχαμε ενημερώσει τους αναγνώστες του Netfax στις 22/5, ο Steve Jobs ανακοίνωσε χθες στο πλαίσιο του WWDC 08 τη νέα 3G έκδοση του iPhone, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις 11 Ιουλίου και η τιμή του θα ξεκινά από τα 200 δολάρια.

Η Apple έχει διαθέσει ήδη στην παγκόσμια αγορά 6 εκατ. iPhones, ενώ ο στόχος είναι οι πωλήσεις να φτάσουν τα 10 εκατ. μονάδες μέχρι το τέλος του 2008. Δεδομένου ότι η Apple έχει πουλήσει ήδη 2,3 εκατ. iPhones μέσα στο 2008, γίνεται κατανοητό ότι το βάρος των πωλήσεων πέφτει κυρίως στις πλάτες της νέας συσκευής. Όσον αφορά την ελληνική αγορά, η Vodafone είναι η μόνη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που έχει ανακοινώσει συνεργασία με την Apple, η οποία έχει γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο, σε σημερινή της ανακοίνωση η Vodafone αναφέρει ότι μέχρι τις 11 Ιουλίου θα διαθέσει το νέο iPhone μόνο σε Αυστραλία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία και Πορτογαλία, ενώ Τσεχία, Αίγυπτο, Ελλάδα, Ινδία, Νότια Αφρική και Τουρκία προγραμματίζονται για αργότερα μέσα στο έτος. Μιλώντας με τη Vodafone Ελλάδας, ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία θα διαθέσει στην ελληνική αγορά μόνο το νέο iPhone.