Η συνάντηση του Richard Christou, Corporate Senior Vice President and Head of Global Business Group της Fujitsu, με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, άφησε αισιόδοξα μηνύματα για άμεση προώθηση έργων τεχνολογίας, με επίκεντρο τη δημιουργία σύγχρονων κρατικών data centers.

Σύμφωνα με τον Richard Christou, η Ελληνική αγορά θα πρέπει να περάσει σύντομα σε φάση ανάπτυξης, οπότε η Fujitsu θέλει να είναι ανάμεσα στις εταιρείες που θα προσφέρουν την τεχνολογική ώθηση. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν οι πρώτοι σημαντικοί διαγωνισμοί για κρατικά government clouds. ΚτΠ, ΚΕΠΥΟ και ΗΔΙΚΑ είναι μεταξύ των φορέων που φαίνεται να έχουν προετοιμάσει προδιαγραφές για σχετικά έργα.

Εκτός των έργων δημοσίου, η Fujitsu ενδιαφέρεται και για την αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν κορμό για την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τον Διονύση Μιχαλόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fujitsu Technology Solutions στην Ελλάδα, η εταιρεία προετοιμάζει cloud services για SMEs.