Ο Kevin Johnson, ο οποίος ήταν επικεφαλής του επιχειρηματικός τμήματος για τις online υπηρεσίες της Microsoft, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία και να πάρει τη θέση του Chief Executive στη Juniper Networks.

Η αποχώρηση του Kevin Johnson γίνεται σε μια περίοδο που το αφεντικό της Microsoft, Steve Ballmer, προσπαθεί να ταρακουνήσει τα υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της επιχείρησης στους τομείς των μηχανών αναζήτησης και της διαφήμισης στο Internet.

Η Microsoft, παρά τις προσπάθειες της, συνεχίζει να είναι τρίτη σε αυτούς τους τομείς, πίσω από τη Google και τη Yahoo. Στην προσπάθεια εξαγοράς της δεύτερης ο Kevin Johnson είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Η νέα οργανωτική δομή της Microsoft προβλέπει ότι θέση του Kevin Johnson θα μοιραστεί σε δύο διευθύνσεις.

Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, τα έσοδα της Microsoft από τις online υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 20% και διαμορφώθηκαν στα 838 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, οι ζημιές της εταιρείας σχεδόν διπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν στα 488 εκατ. δολάρια.