Διαψεύδοντας όσους πίστευαν ότι η εξαγορά της Sun θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα της Oracle, η τελευταία κατάφερε στο τρίμηνο που έληξε το Νοέμβριο να αυξήσει τα έσοδα της κατά 47%, βάζοντας στο ταμείο της 8,58 δις δολάρια.

Η αύξηση των εσόδων δεν έχει προέλθει μόνο από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Sun, αλλά και από τον τομέα λογισμικού της εταιρείας, ο οποίος έτρεξε με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης.

Η εταιρεία δαπάνησε 189 εκατ. δολάρια σε αλλαγές αναδιοργάνωσης και 47 εκατ. δολάρια σε έξοδα εξαγορών, αλλά τα ποσά αυτά ελάχιστα επηρεάζουν τα 1,87 δις δολάρια κερδών, δηλαδή 28% αύξηση σε καθαρά κέρδη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Για μια ακόμα φορά ο Ellison στις δηλώσεις του τοποθετήθηκε ανταγωνιστικά απέναντι στην HP. Η Oracle έχει 295.000 πελάτες με βάσεις δεδομένων και 150.000 πελάτες με middleware, πολλοί εκ των οποίων τρέχουν τις εφαρμογές τους σε hardware της HP, χρησιμοποιώντας x64 ή Itanium επεξεργαστές. Πρόκειται φυσικά για μια τεράστια βάση πελατών, στους οποίους η Oracle θα ήθελε να προωθήσει συστήματα Exadata, Exalogic και Sparc SuperCluster.