Η εταιρεία ερευνών Gartner χαλάρωσε τις προβλέψεις της όσον αφορά το μέγεθος της μείωσης των δαπανών σε Τεχνολογίες Πληροφορικής, παρόλο που ακόμα και τώρα αναμένει μείωση ρεκόρ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την πρώτη της πρόβλεψη για το 2010, σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει ανάπτυξη της τάξης του 3,3% ύστερα από την πτώση 5,2% που θα σημειωθεί το φθινόπωρο φέτος. Η Gartner είχε προβλέψει τον Ιούλιο ότι θα υπάρξει μείωση 6% το 2009 (3,2 τρισ. δολ.), γεγονός που σημαίνει πολύ χειρότερη κατάσταση σε σχέση με τις προβλέψεις της ένα χρόνο πριν.

“Παρόλο που η βιομηχανία της Πληροφορικής θα επιστρέψει σε επίπεδα ανάπτυξης το 2010, η αγορά δεν θα καταφέρει να φτάσει τα επίπεδα εσόδων του 2008 πριν μπούμε στο 2012”, σημείωσε αναλυτής της εταιρείας και συνέχισε:

“Τουλάχιστον οι μισοί διευθυντές Πληροφορικής δεν θα δουν τον προϋπολογισμό τους να αυξάνεται τον επόμενο χρόνο. Θα αρχίσει να αναπτύσσεται με αργά βήματα το 2011”. Ο κλάδος του computer hardware έχει υποφέρει περισσότερο από όλους, με την Gartner να προβλέπει 17% μείωση φέτος, αναμένοντας σταθερότητα για το 2010. Ο κλάδος που σημείωνε τις μεγαλύτερες δαπάνες στο ΙΤ, οι τηλεπικοινωνίες, εμφανίζεται να μειώνει το spending κατά 4% σε 1,9 τρις. Δολ. και να αυξάνεται πάλι κατά 3,9% το επόμενο έτος.