Η ελληνική αγορά αποκτά νέο ενδιαφέρον για την Κίνα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την προηγμένη τεχνολογία, καθώς οι κινεζικές εταιρείες μπορούν να επεκτείνουν, μέσω της Ελλάδας, τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του ομίλου ΖΤΕ στη Σαγκάη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: τη γεωγραφική της θέση και το υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της. Αυτά τα δυο πλεονεκτήματα καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική για μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρία σας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες δίνει προστιθέμενη αξία, ενισχύει την απασχόληση και συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ.

H πρόεδρος της ΖΤΕ, Τζέιν Τσεν, τόνισε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται 14 χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως, τον τελευταίο χρόνο το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά, γεγονός που έχει βοηθήσει τις δραστηριότητες της ΖΤΕ.Το 2015 είχε έσοδα 13,7 δις. ευρώ και κέρδη 85 εκατ. ευρώ. Τέλος, παρουσία του Πρωθυπουργού υπεγράφη στη Σαγκάη μνημόνιο συνεργασία της ΖΤΕ με την ελληνική Forthnet για την κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (NGAs) υπερυψηλών ταχυτήτων.